Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in
Nieuws

Afgestudeerd! En nu?

Is je scriptie ingeleverd en de verdediging achter de rug? Gefeliciteerd met het behalen van je diploma. Tijd om de vlag uit te hangen! Misschien ben je al helemaal in de vakantiestemming, maar er zijn vijf belangrijke dingen die je niet moet vergeten te regelen.

  1. Diploma aanvragen
    Als eerste is het belangrijk om jouw diploma aan te vragen. Jouw onderwijsinstelling stuurt normaal gesproken een e-mail over het aanvraagproces. Het aanvragen van je diploma is belangrijk, omdat je deze nodig hebt om aan de slag te gaan.
     
  2. Uitschrijven bij je opleiding
    Het is dan ook tijd om definitief afscheid te nemen van het studentenleven. Nadat je je diploma hebt aangevraagd, moet je je uitschrijven bij de opleiding aan de onderwijsinstelling. Dit doe je door je uit te schrijven via StudieLink met jouw DigiD.
     
  3. Stopzetten van leningen en studenten-OV
    Nu je niet meer studeert, heb je helaas ook geen recht meer op de studiefinanciering van ome DUO ;-). Heb je leningen lopen? Vergeet dan niet om deze leningen via DUO stop te zetten. Daarnaast heb je ook geen recht meer op een studenten-OV. Vergeet niet om deze ook stop te zetten, want de boetes hiervan kunnen hoog oplopen. Het stopzetten hiervan kan je via DUO regelen.

    Een tip van ons! NS heeft een speciale regeling voor afgestudeerde studenten: een jaar lang gratis Flex Dal voordeel. Bekijk de regeling hier:
     
  4. Checken van verzekeringen en toeslagen
    Alle studentenkortingen op verzekeringen en toeslagen komen helaas ook te vervallen. Check bij jouw eigen verzekeraar wat de gevolgen hiervan zijn. Daarnaast heb je, afhankelijk van hoeveel je gaat verdienen, geen recht meer op zorg- of huurtoeslag. De wijzigingen kan je doorgeven bij de Belastingdienst, die vervolgens zal beoordelen of je nog recht hebt op toeslagen.
     
  5. Op naar de toekomst!
    Na het afstuderen is het uiteindelijk tijd om te gaan werken. Hoe pak je dat aan? Er kunnen veel dingen tegelijkertijd op je afkomen en wij helpen je graag op weg!

Als eerst is het belangrijk om jouw CV helemaal up-to-date te maken. Zodra je CV klaar is, kan je beginnen met solliciteren. Weet je nog niet precies wat je na je studie wilt gaan doen? Helemaal begrijpelijk! Wij plannen graag met jou een gratis online gesprek om te kijken waar jouw interesses en ambities liggen.

Aan de hand hiervan kunnen we kijken welke mogelijkheden bij jou passen, zodat jij een knallende start van jouw technische carrière kan maken! Bel/app met onze specialisten Bas (06-57800542) of Jan-Peter (06-12932813). Samen zijn we sterk voor jouw toekomst!

Deel dit artikel:
Linda Gaasbeek
29
5 July 2023
Staal Verbind B.V. gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.